Deutsches Eck, Koblenz

Tijdens het weekendje fietsen langs de Moezel hebben we ook Koblenz bezocht, een van de mooiste en oudste steden van Duitsland. Op de plaats waar de Rijn en de Moezel samenkomen ligt een prachtig stukje Duits erfgoed: Deutsches Eck.

Indien je de stad inrijdt via de Kurt Schumacher brug vanaf de 416 kun je onder de brug je auto gratis parkeren. Vanaf hier kun je makkelijk met de fiets of lopend de stad Koblenz bereiken langs de “Willy Brandt oever”. Op de T-splitsing sla je linksaf waarna je bij een vistrap met forelmuseum komt. Leuk om te bezoeken, en als je weinig tijd hebt is vanaf het fietspad is de vistrap goed te zien.

BiergartenHet pad voert je verder naar het Deutsches Eck. Vlak voor de hoek waar de Moezel en de Rijn samenvloeien is het een kakofonie aan mensen op alle terrasjes in de Biergarten. Hier is altijd wel wat te doen en te zien!

Het Deutsches Eck heeft zijn naam te danken aan de ridders van de Duitse Orde. Het is een plaats met een grote historische betekenis. Keizer Wilhelm II koos dit punt in 1891 als de beste locatie voor een bijzonder monument ter ere van zijn grootvader, Wilhelm I, die het Duitse Rijk tot een eenheid had gemaakt. Het einde van het Duitse Rijk in 1945 betekende echter ook het einde van dit monument, dat door een granaat werd verwoest. De sokkel werd in 1953 uitgeroepen tot gedenkteken van de Duitse eenheid. In 1993 is het monument gerestaureerd en teruggeplaatst op de sokkel.

Burcht Ehrenbreitstein

Aan de overkant van de Rijn zie je van ver de vesting Ehrenbreitstein liggen. Het is de op een na grootste burcht in Europa die behouden is gebleven. Direct achter de vesting strekt zich het terrein uit waar in 2011 de Bundesgartenschau vond en waar je ook nu nog met een kabelbaan over de Rijn naar toe kunt.

Wij hebben de oever van de Rijn gevolgd en deze afgefietst totdat het fietspad eindigde op de grote straat. Onderweg kom je langs het Pruisische regeringsgebouw, het Electoral paleis en het keizerin Augusta Denkmahl.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pruisische regeringsgebouw
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Augusta Denkmahl
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kust langs de Rijn
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bier- und Weinhaus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het pad volgt de oever en vlak voordat je via de Mozartstrasse twee maal rechtsaf slaat de Mainzerstrasse op zie je met een beetje geluk een van de vele schildpadden die bij mooi weer liggen te zonnebaden op het hout en de stenen die uit het water steken.

 

De Mainzerstrasse fiets je uit totdat je bij het grote kruispunt met de fly-over komt. Hier zie je dat het fietspad linksaf verder gaat en dit volg je totdat je na 5 minuten aan je rechterhand een straat ziet met een brede middenstrook voor voetgangers. Deze fiets je in en na 200 meter sla je rechtsaf. Deze komt dan uit bij de voorkant van het paleis met een prachtige paleistuin die zeer de moeite waard is om even te bezoeken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook leuk is om een bezoekje aan de oude stad te brengen. Overal staan wegwijzers die je in de juiste richting sturen. Langs de oever van de Moezel vind je aan het einde van de middag vanzelf je weg naar de auto weer terug!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 gedachtes over “Deutsches Eck, Koblenz

  1. VPS SERVER
    Высокоскоростной доступ в Интернет: до 1000 Мбит/с
    Скорость подключения к Интернету — еще один важный фактор для успеха вашего проекта. Наши VPS/VDS-серверы, адаптированные как под Windows, так и под Linux, обеспечивают доступ в Интернет со скоростью до 1000 Мбит/с, что гарантирует быструю загрузку веб-страниц и высокую производительность онлайн-приложений на обеих операционных системах.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.