IMG_0555

GEGLACEERDE WINTERGROENTE

cropped-icoon-alles-carmen-1.jpgWie denkt dat wortel en knolselderij varkensvoer is heeft het goed mis! Met deze geglaceerde groenten creëer je een perfecte groentemix bij Franse en Italiaanse vlees- en gevogeltegerechten.  Door het gebruik van balsamicoazijn, bruine suiker en rozemarijn krijgt de smaak een extra dimensie.

IMG_0555benodigdheden 4 personen

  • 1 zakje ronde worteltjes
  • 1/2 knolselderij
  • 5 sjalotjes
  • 500 ml kippenbouillon
  • 100 gram boter
  • 150 gr bruine basterdsuiker
  • 500 ml balsamicoazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels (verse) rozemarijn

Schil de knolselderij en snij hem in “frietjes”. Kook de worteltjes en de knolselderij in 15 min beetgaar en giet ze daarna af.

Tijdens het koken maak je het sausje. In de gesmolten boter roer je de basterdsuiker tot een papje. Daarna wordt de balsamico langzaam toegevoegd en smoor je de knoflook en de grof gesneden sjalotjes in dit mengesel. Breng het op smaak met zout en peper.

Giet daarna het sausje over de groenten en laat het vocht op een laag vuurtje verdampen. Serveer de geglaceerde groenten vervolgens in een schaal en strooi de rozemarijn over de groenten.

IMG_0551 IMG_0555

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *