rund op bord

Gun je rund een biertje

cropped-icoon-alles-carmen-1.jpgOp een gegeven moment ben je wel klaar met alle voorgesneden wokgroente en de veelvuldig aangeboden varianten in boemboes. Klaar om gewoon de keukenkastjes en de koelkast even open te doen en te kijken wat er te combineren valt. Vandaag had ik een “thuiswerkdag”, ideaal om dus een stoofpotje op te zetten!

Bij dit stoofpotje is de basis hacheevlees. Bestrooi het met voldoende zout en peper voor het aangebraden wordt. Hierbij voeg je een dikke, fijngesneden ui toe en als het geheel enigszins een bruin kleurtje heeft voeg je de kruidnagel, bruine suiker en de 5-spice powder toe. Even goed roeren en daarna afblussen met de helft van de fles bier. Dit alles vervolgens 1,5 uur laten pruttelen. Tegen het einde van de tijd geregeld even kijken of het vocht niet ingedampt is om aanbranden te voorkomen.opperdepop

Snij twee stevige tomaten aan blokjes en roer ze door het vlees.  Laat het samen tien minuten stoven. Daarna de andere helft van het bier erbij voegen en het  geheel nog 45 minuten op laten staan. De laatste tien minuten de peultjes even mee stoven en dan serveren met Basmati rijst. Eet smakelijk!

 

Ingredienten voor twee personen

450 gr hacheevlees
1 dikke ui
2 stevige tomaten
125 gr peultjes
1 beugel Grolsch bier (ander merk mag, maar is natuurlijk niet zo lekker!)
zout en peper naar behoeven
4 kruidnagelen
grote eetlepel bruine basterdsuiker
2 theelepels 5-spice powder
1 theeglas basmatirijst

 

Rundvlees in bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.