Deze Quiche is een perfect voorgerecht voor de Italiaans keuken. Bovendien is het makkelijk te maken en ziet het er mooi uit als je het op een bordje met wat sla en een tomaatje presenteert.
BENODIGDHEDEN VOOR 4 PERSONEN
- Springvorm 16 cm (Hema)
- 3 blaadjes bladerdeeg
- 150 gr Gorgonzola
- 4 plakken Serranoham
- 1 peer, in 4 delen gesneden
- 1 bekertje crème fraîche
- 1 ei
- 10 blaadjes verse basilicum
- handjevol gehakte walnoten
- 2 eetlepels honing
- zout en peper
Verwarm de oven voor. Bekleed de invette springvorm met bladerdeeg. Schil en ontpit de peer,en omwikkel de part met een plak Serranoham. De vier delen liggen als een kruis in de vorm en zijn klaar om overgoten te worden met twee eetlepels honing. Verdeel daarna de helft van de walnoten erover.