pa197115

De liggende beer aan de Hudsonrivier

Als je wat langer in New York City verblijft, of je wil de drukke stad even ontvluchten hoef je niet echt ver te reizen. Slechts op 1,5 uur reizen boven de drukke city, ligt het prachtige state park Bear Mountain  genesteld langs de Hudson River. Zijn naam dankt hij aan het profiel van de berg: een liggende beer.

Met name in de herfst ben ik dol op de bossen, en in deze regio natuurlijk helemaal! Dit is de plek bij uitstek waar de bomen in het najaar volop verkleuren en de Indian Summer in al zijn schoonheid te zien is. We konden een mooie, heldere doordeweekse dag kiezen om het park te bezoeken. We lazen al op vele sites dat het er in het weekend noge wel eens druk kon zijn met locals die daar gaan picknicken.  Met onze comfortabele sneakers aan waren we voorbereid op een leuke, stevige wandeling. Nergens hadden we gelezen dat de wandeling best wel een uitdaging was op een aantal momenten!

pa197088Bij aankomst moet je je eerst bij de herberg registreren en de fee voor het park betalen. Hier kun je ook nog naar het toilet. Daarna loop je achter de herberg schuin naar boven waar de hikes starten.  De Major Welch trail is een hike die toch net iets verder gaat dan een stukje wandelen. Zorg dan ook dat je genoeg te drinken en te eten bij je hebt.  Na de eerste 500 meter voetpad ga je het bos in waarna de tocht vervolgd wordt met paden die klimmen en overwoekerd worden door boomwortels en geregeld afgewisseld door natuurlijke trappen. Na een drie kwartier beginnen de massieven zich aan te dienen en moet je als als een geit :) naar boven klimmen! Toen hadden we wel even spijt dat we niet onze bergschoenen aan hadden gedaan.

pa197138Bovenop heb je prachtige vergezichten. Dat is na al het geklauter wel een cadeautje. Bij helder weer kun je vanaf hier zelf de skyline van NYC zien liggen tussen de bergen! Na de rotonde bij het uitzichtpunt loop je weer naar beneden.

 

pa197179Ook is het belangrijk om de tijd in de gaten te houden om een beslissing te nemen of je de shortcut gaat nemen of niet. Wij waren met de bus en die vertrekt op weekdagen alleen om 15.15 uur naar NYC. Dus je moet wel op tijd terug zijn.

Hoe kom je er?

Het park ligt ongeveer 50 mijl ten noorden van New York City op de kruising van de Palisades Parkway en Route 9W en is het best bereikbaar met een personenauto. Maar voor toeristen is de busdie vertrekt vanaf New York City Port Authority Bus Terminal, een perfecte oplossing.

pa197085

 

pa197093

 

pa197097

 

pa197104

 

pa197110

 

pa197122

 

pa197179

 

pa197146

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.