bekijk-recente-fotos

Coulisselandschap rondom Boekelo

Vanmiddag hebben we genoten van een mooie wandeltocht niet ver van huis. De basis was een trage tocht van 14 km in Boekelo, die prima ingekort kon worden tot 8 km.  Over voornamelijk onverharde wegen door weilanden en bossen maakten we een rondje door het prachtige, typisch Twentse coulisselandschap.

De auto kun je kwijt op een parkeerplaats naast café ‘De Buurman’. Hier staat ook een oude boortoren, die verwijst naar de zoutindustrie die hier ooit begon. Daarnaast is dit de plek waar je, naast een lekkere een kop koffie na de wandeling, in de stoomlocomotief kunt stappen van Museum Buurtspoorweg, voor een tochtje naar Haaksbergen.

boekelo-4-2De wandeltocht is prachtig in de tijd van het jaar, de herfst. En dit jaar bijzonder rustig. Doorgaans is er veel activiteit in dit gebied in deze weken, maar dit is hierop een uitzondering. De tocht voert je namelijk lang het terrein waar elk jaar in oktober de Military Boekelo wordt gehouden. Maar zoals zoveel events dit jaar, gaat ook dit ook niet door. Maar veel van de hindernissen zijn permanente objecten die in de graslanden liggen.

Zoals ik al zei hebben wij de verkorte tocht gelopen. Indien je meer tijd en zin hebt pak je de hele route van 14 km. Deze voert je dan nog langs een prachtig landhuis met een parktuin aangelegd door Wattez.

boekelo-1-2

boekelo-2-2

boekelo-4-2

boekelo-6-2

boelelo-7-2

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *