OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op safari in Sabi Sand

Op safari in het Sabi Sand Game Reserve

Tijdens onze vakantie in Zuid Afrika was een safari een van de onderdelen die hoog op ons verlanglijstje stond. We hebben ervoor gekozen om het Krugerpark niet zelf met eigen auto te bezoeken, maar een lodge bij Elephant Plains te boeken in het private gamereserve Sabi Sand. Van alle wildparken in Zuid-Afrika is Sabi Sand Game Reserve het oudste privé park en heeft zijn faam mede te danken aan de twee rivieren die er stromen: de Sabie Rivier aan de zuidkant en de Sand Rivier die dwars door het gehele gebied stroomt van het noordoosten naar zuidwesten.

Krugerpark

Sinds 1994 bestaan er tussen het Sabi Sand Game Reserve en Krugerpark geen grenzen meer. Aan de westzijde staat  wel een 81 kilometer lang  hek om te voorkomen dat het wild ontsnapt. Tussen het Krugerpark en Sabi Sand kan het wild vrij heen en weer lopen, ook naar andere delen van het Krugerpark. De delen van het park zijn van diverse eigenaren. Een aantal hebben een verdrag waarbij is afgesproken dat men in elkaars gebied mag rijden. Hierdoor krijg je in een groter gebied een gamedrive dan allen het deel dat eigendom is van de lodge. In de drie dagen dat we hier zijn geweest hebben we de big 5 gezien en daarnaast nog veel meer. Helaas heb ik niet van alle dieren een filmpje gemaakt zodat er in onderstaand filmpje wel een aantal ontbreken.

Een ware belevenis

Als je Zuid Afrika gaat bezoeken en je bent in de gelegenheid om een safari te doen, zou ik dat zeker aanraden! Heel Afrika is prachtig, maar een safari is meer dan dieren en natuur: het is echt een beleving! Wij hebben bewust voor de maand augustus gekozen om deze reis te maken. Het voordeel is dat er weinig groen aan de bomen en struiken zit waardoor de dieren makkelijker te spotten en te zien zijn. Daarnaast is het de droge periode waardoor er geen malaria is en een drie uur durende tocht in een open safari auto of een bushwalk in de ochtend goed uit te houden is. Ook hebben we met de auto door de rivierbeddingen gereden aangezien deze in de Afrikaanse winter droog staan. De gemiddelde temperatuur die we in deze tijd hebben gehad is 25 graden. Warm genoeg dus als je actief wilt zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.