gopr1312

Zwemmen met zeehonden in Plettenburg

Als je een beetje avontuurlijk aangelegd bent, en je bent in Plettenburg ZA, dan moet je zeker gaan zwemmen met de zeehonden. Wat een geweldig leuke ervaring! Ik moest eerlijk gezegd wel even door mijn angstgrens heen toen we in het water kwamen en de zeehonden aan alle kanten langs me heen begonnen te schieten. Maar dat duurde niet lang, het was super gaaf!

Thuis had ik al hiervan gehoord maar wist  niet of het ons ons programma zou passen. Ik heb dan ook een dag van te voren gebeld of Offshore adventures ook plek voor ons had. Soms moet je een beetje geluk hebben, en dat was het geval, dus na het ontbijt reden we van Knysna naar Plettenburg. Parkeren is daar wel een dingetje dus zorg dat je op tijd weggaat.

gopr130Het is handig om thuis je zwemkleding al aan te trekken. Ter plekke krijg je wet suits, snorkel, flippers en een duikbril. Als je alles aan hebt(dat is nog wel een hele tour), loop je met de groep naar het strand waar de boot ligt die je naar een nabijgelegen eiland brengt.

Aangekomen bij de snorkelplek krijg je eerst een instructie wat wel en vooral niet te doen. Ook gaan twee begeleiders mee het water in en je merkt al snel dat de zeehonden het gewoon een spelletje vinden om je te plagen. Ze flitsen langs je heen, komen in volle vaart op je afgezwommen om vlak voor je uiteindelijk weg te buigen. De eerste keer schrik je je een hoedje, daarna is het volop genieten. Ook bijten ze in je flippers en soms happen ze naar je handen, maar nooit heel hard zeiden de begeleiders. Het is dus echt spelen.

5326_tips-vierkant#Na afloop kun je een USB stickje kopen met foto’s. Uiteraard voor een een leuke prijs, maar wij vonden het meer dan waard. We hadden zelf ook wel een onderwatercamera bij ons, maar je ziet dat de foto’s die je koopt toch leuker zijn omdat je er dan zelf ook opstaat:)

 

DCIM100GOPROGOPR1228.

DCIM100GOPROGOPR1264.

DCIM100GOPROGOPR1246.

DCIM100GOPROGOPR1248.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.