gopr1312

Zwemmen met zeehonden in Plettenburg

Als je een beetje avontuurlijk aangelegd bent, en je bent in Plettenburg ZA, dan moet je zeker gaan zwemmen met de zeehonden. Wat een geweldig leuke ervaring! Ik moest eerlijk gezegd wel even door mijn angstgrens heen toen we in het water kwamen en de zeehonden aan alle kanten langs me heen begonnen te schieten. Maar dat duurde niet lang, het was super gaaf!

Thuis had ik al hiervan gehoord maar wist  niet of het ons ons programma zou passen. Ik heb dan ook een dag van te voren gebeld of Offshore adventures ook plek voor ons had. Soms moet je een beetje geluk hebben, en dat was het geval, dus na het ontbijt reden we van Knysna naar Plettenburg. Parkeren is daar wel een dingetje dus zorg dat je op tijd weggaat.

gopr130Het is handig om thuis je zwemkleding al aan te trekken. Ter plekke krijg je wet suits, snorkel, flippers en een duikbril. Als je alles aan hebt(dat is nog wel een hele tour), loop je met de groep naar het strand waar de boot ligt die je naar een nabijgelegen eiland brengt.

Aangekomen bij de snorkelplek krijg je eerst een instructie wat wel en vooral niet te doen. Ook gaan twee begeleiders mee het water in en je merkt al snel dat de zeehonden het gewoon een spelletje vinden om je te plagen. Ze flitsen langs je heen, komen in volle vaart op je afgezwommen om vlak voor je uiteindelijk weg te buigen. De eerste keer schrik je je een hoedje, daarna is het volop genieten. Ook bijten ze in je flippers en soms happen ze naar je handen, maar nooit heel hard zeiden de begeleiders. Het is dus echt spelen.

5326_tips-vierkant#Na afloop kun je een USB stickje kopen met foto’s. Uiteraard voor een een leuke prijs, maar wij vonden het meer dan waard. We hadden zelf ook wel een onderwatercamera bij ons, maar je ziet dat de foto’s die je koopt toch leuker zijn omdat je er dan zelf ook opstaat:)

 

DCIM100GOPROGOPR1228.

DCIM100GOPROGOPR1264.

DCIM100GOPROGOPR1246.

DCIM100GOPROGOPR1248.

8 gedachtes over “Zwemmen met zeehonden in Plettenburg

 1. Het verwijderen van graffiti kan een uitdagende taak zijn, maar het is essentieel voor het behoud van openbare ruimtes en eigendommen. Graffiti kan variëren van kunstzinnige expressie tot ongewenste vandalisme, en het is belangrijk om passende methoden te gebruiken om het te verwijderen zonder verdere schade aan te richten. In deze uitgebreide gids worden verschillende benaderingen besproken voor het succesvol verwijderen van graffiti, variërend van professionele reinigingsmiddelen tot doe-het-zelf-oplossingen.

  1. Directe Actie:

  Snelle Verwijdering:

  Het is raadzaam om graffiti zo snel mogelijk te verwijderen om te voorkomen dat het zich verspreidt of moeilijker te verwijderen wordt. Snelle reactie kan helpen bij het minimaliseren van schade.
  Water en Zeep:

  Voor verse graffiti op oppervlakken zoals glas, metaal of kunststof, kan een mengsel van warm water en milde zeep effectief zijn. Gebruik een zachte doek of spons om de graffiti voorzichtig weg te vegen.
  Azijnoplossing:

  Een oplossing van azijn en water kan ook helpen bij het verwijderen van graffiti. Meng azijn met water in gelijke delen en breng het aan op de graffiti met een spons of doek. Spoel grondig af.
  2. Commerciële Graffiti Verwijderaars:

  Graffiti Verwijderingsmiddelen:

  Er zijn diverse commerciële graffiti-verwijderingsmiddelen beschikbaar die speciaal zijn ontworpen om verschillende soorten graffiti te verwijderen. Deze middelen bevatten vaak oplosmiddelen en chemische stoffen die effectief zijn bij het afbreken van verf.
  Anti-Graffiti Coatings:

  Anti-graffiti coatings kunnen oppervlakken beschermen en het verwijderen van graffiti vergemakkelijken. Deze coatings vormen een barrière waardoor de verf minder hecht, en ze kunnen na het aanbrengen eenvoudig worden gereinigd.
  3. Drukwasapparatuur:

  Hogedrukreinigers:

  Hogedrukreinigers zijn effectief bij het verwijderen van graffiti van harde oppervlakken zoals beton, baksteen en metaal. Ze spuiten water onder hoge druk, waardoor de verf wordt verwijderd. Het is belangrijk om de druk aan te passen om schade aan het oppervlak te voorkomen.
  Stoomreinigers:

  Stoomreinigers kunnen nuttig zijn voor het verwijderen van graffiti van oppervlakken waar hogedrukreiniging niet geschikt is. Stoom verzacht de verf, waardoor het gemakkelijker kan worden verwijderd.
  4. Milieuvriendelijke Opties:

  Biologisch Afbreekbare Oplosmiddelen:

  Biologisch afbreekbare oplosmiddelen zijn veilig voor het milieu en kunnen worden gebruikt om graffiti te verwijderen. Ze breken de verf af zonder schadelijke chemicaliën achter te laten.
  Gom Reinigingssystemen:

  Gom reinigingssystemen maken gebruik van een speciale soort gom die de verf absorbeert en verwijdert. Dit is een milieuvriendelijke methode die geen chemicaliën nodig heeft.
  5. Beschermende Maatregelen:

  Anti-Graffiti Verf:

  Anti-graffiti verf kan op oppervlakken worden aangebracht als beschermende laag. Deze verf maakt het verwijderen van graffiti eenvoudiger, omdat de verf niet permanent hecht aan het oppervlak.
  Camerasystemen:

  Het installeren van camerasystemen kan helpen bij het afschrikken van vandalisme en kan ook als bewijsmateriaal dienen bij het identificeren van daders.
  Buurtbewaking:

  Het betrekken van de gemeenschap bij het bewaken van openbare ruimtes kan helpen bij het voorkomen van vandalisme, inclusief het aanbrengen van graffiti.
  Conclusie: Kies de Juiste Methode voor Jouw Situatie

  Het succesvol verwijderen van graffiti vereist een weloverwogen aanpak, rekening houdend met het type oppervlak, de gebruikte verf en de omvang van het vandalisme. Afhankelijk van de omstandigheden kan een combinatie van bovengenoemde methoden de beste resultaten opleveren. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn om verdere schade aan het oppervlak te voorkomen. Bij twijfel is het raadzaam professioneel advies in te winnen en eventueel lokale voorschriften met betrekking tot graffiti te raadplegen.

 2. Valuable info. Lucky me I found your web site by accident, and I’m shocked why this accident didn’t happened earlier! I bookmarked it.

 3. It?¦s actually a great and useful piece of info. I?¦m satisfied that you simply shared this helpful info with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.