IMG_3204

Fietsen in de bollenstreek

cropped-icoon-alles-carmen-1.jpgNederland kent vele mooie fietsroutes. Een daarvan is de fietstocht door de Bollenstreek, welke je tussen april en eerste week mei moet doen om hem in volle pracht mee te maken. Wij hebben het namelijk al een keer beleefd dat de bloemen er half mei net allemaal af waren, en dan mis de dat waarvoor je deze route kiest!

IMG_3211In de bollenstreek worden bloembollen geteeld op de afgegraven zandgronden achter de duinen: de geestgronden. De tocht voert je langs vele sloten, hoge duinwegen, groene lanen en oude landgoederen. De velden vormen in de lente een schitterende lappendeken en trekken veel toeristen. Ons viel met name het aantal Aziatische toeristen op die allemaal de fiets pakken en veelal een gevaar op de weg zijn! Je fietst ook langs de Keukenhof, dat uiteraard ook een bezoek waardig is.

Al fietsend snap je wel dat het niet voor niets het meest gefotografeerde landschap is van Nederland. Op de 32 kilometer die we hebben gefietst zijn de kleuren van de bloemen steeds weer overweldigend. Eigenlijk is het een tocht die iedereen zou moeten maken. Want zeg nu zelf, meer Nederlands als dit bestaat er toch bijna niet: fietsen en bloembollen!

IMG_3204

IMG_3203
IMG_3210

IMG_3209

IMG_3208

IMG_3206

IMG_3205

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *