Trage Tocht Kleve Landschaftspark

cropped-icoon-alles-carmen-1.jpgDeze  10 km lange tocht is een leuke afwisseling van natuur, historie en lekkere Deutsche Torte:)! Net over de grens ligt het historische Kleve, vroeger onderdeel uitmakend van de Napoleon route. Het is dan ook niet raar dat je tijdens de tocht een paar prachtige historische bouwwerken tegenkomt.

De route start vanaf de parkeerplaats en leidt je in het begin een beetje onzinnig een steegje in om vervolgens weer in dezelfde straat uit et komen. Ook de omleiding door het winkelcentrum was op een zondagmiddag niet van toegevoegde waarde maar dat namen we maar voor lief.

Een keer in het groen aangekomen volg je de weg langs het water en heb je een prachtig zicht op het hoger gelegen slot. Daarna kom je aardig in training, omdat je de berg ook weer omhoog moet via een aantal trappen. Daarna volgt een lange boswandeling.

Op de helft van de tocht kom je bij een Grabdenkmal, waar het pad je omhoog leidt. In de beschrijving staat dat je “tussen de banken door een smal pad naar beneden” moet nemen. Hier ging het bij ons mis: het pad liep namelijk achter de banken  en niet met het zicht vanuit de banken mee naar beneden. M.a.w.: als je de bankjes achter je hebt zie je een smal paadje voor je met bomen aan beide zijden dat uitkomt bij het hotel Berg und Tal.

De rest van de route klopt weer helemaal. Tegenvaller aan het einde was dat je na 2,5 uur lopen nog even 116 traptreden omhoog moet! Maar dan heb je ook gelijk een goede reden om je in het dorp op lekkere Duitse taart te trakteren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.